در مقایسه با شیشه خام با ضخامت های یکسان شیشه سکوریت در مقابل شکستگی مقاومت بیشتری دارد . به صورتی که می توان گفت مقاومت مکانیکی آن ۵ برابر میگردد.
در صورت شکسته شدن شیشه سکوریت ، به قطعات کوچک با لبه های صیقلی تبدیل می شود که قدرت برش کمتری نیست به شیشه های معمولی دارد.
آنچه در این مطلب میخوانید :
موارد استفاده شیشه سکوریت
شیشه سکوریت در جایی که استحکام مقاومت در مقابل حرارت و ایمنی مورد نظر باشد قابل استفاده می باشد. عموما با شیشه سکوریت در صنعت خودرو سازی برای مقابله با خرد شدن شیشه به قطعات بزرگ از شیشه سکوریت استفاده میگردد.
در ساختمان سازی شیشه سکوریت برای سازه های بدون قاب مانند در ورودی یا هر مکانی که احتمال صدمه زدن به انسان را داشته باشد قابل استفاده است .
کاربرد شیشه سکوریت
- انواع پنجره
- درب های ورودی
- پارتیشن های اداری
- نمای ساختمان
- نرده های شیشه ای
- صنعت خودروسازی
- ویترین فروشگاه ها
- پنجره های مناطق بادخیز
فرایند سکوریت کردن شیشه
عملیات حرارتی : عملیات حرارتی از گرم کردن یکنواخت جام شیشه تا دمای نرمی شیشه (بالای ۷۰ درجه سانتی گراد) می باشد.
شیشه گرم شده به وسیله دمیدن هوای سرد به هر دو مقطع شیشه سریعاً سرد می گردد. در این فرآیند شیشه تا مرحله نرم شدن در بالای ۷۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داده پس سریعاً به دو سمت شیشه هوای بسیار خنک وزیده می شود.
مرحله سردسازی شیشه : لایه های بیرونی آن سریع تر از لایه های داخلی خنک میگردند که این امر موجب استحکام شیشه می شود. زیرا در خلال سرد شدن سطوح شیشه سریع تر از مرکز آن سرد شده که موجب ایجاد تنش های دائمی و در نتیجه استحکام شیشه می گردد.
کوره های حرارتی به دو صورت کانوکشن و المنتال می باشند. کورهای المنتال کوروه هایی هستند که گرما با النت به شیشه القا می گردد. کوره های کانوکشن به نسبت گرانتر از المنتال بوده ولی به دلیل القای گرما به وسیله گرمای هوای درون کوره سکوریت یکدست تر و بهتری به دست خواهد آمد .

انواع شیشه سکوریت از نظر طیف رنگی
شیشه بک پینت جیست ؟
امکان استفاده از شیشه های مختلف در رنگ های دلخواه نیز وجود دارد ، در این حالت رنگ های دلخواه به یک سمت شیشه زده شده و سپس داخل کوره قرار می گیرند .
این شیشه ها به شیشه بک پینت معروف هستند و در این حالت هیچ دیدی به بیرون نخواهیم داشت .