نمای لوور، سایبان آلومینیومی ساختمان است که تابش نور مستقیم خورشید را به داخل ساختمان و عبور هوا را کنترل میکند و درضمن موجب زیبایی نمای ساختمان میشود.
نمای لوور سایبان آلومینیومی به سه مدل مختلف در بازار موجود میباشد
- لوور آلومینیومی دوکی
- لوور آلومینیومی مستطیلی
- لوور آلومینیومی z شکل
لوور دوکی-شیدر آلومینیومی
لوور دوکی با شیدر آلومینیومی می تواند با استفاده از تیغه هایی با مقطع لوور دوکی شکل نماهای نازک و ظریف و خیلی چشمگیر را پدید آورد که نتیجه آن علاوه بر زیبایی نما، آفتاب گیرهای مفید و کارا هم است.
قطر این لوورها 100 میلی متر تا 400 میلی متر ساخته می شود و لوورهای آلومینیومی (ساخته شده از آلیاژ ۶۰۶۳ آلومینیوم) تأثیرگذاری تابش های نور خورشید را تا 80٪ کم میکنند و موجب می شوند مصرف انرژی تا 30% کاهش یابد.
لوور شیدرها از سه قسمت اصلی تشکیل شده که با اتصال به سازه، مجموعه لوور آلومینیومی را شکل می دهد.
بخش اتصالی به سازه با نام خورشیدی که شامل دندانه هایی است و تمامی مرحله های تعبیه لوورها را از زاویهٔ صفر درجه با افزایش ۲۲/۵ درجه ماکزیمم تا ۶۷/۵ درجه میسر می نماید.
نوک و منقاری که به منزله نگهدارنده قسمت لوور استفاده میشود با دندانه های نصب شده برروی آن در قسمت انتهایی از یک طرف به خورشیدی و از طرفی دیگر به قسمت اصلی متصل می شود.
مقطع دوکی که روی بخش نوکی قرار دارد، موجب پدید آمدن تمامی نمای ساختمان می شود. نوع دیگری از دیتیل اجرایی لوور آلومینیومی نصب و تعبیه لوور دوکی شکل – شیدرها میباشد که برای اتصال از چپ و راست در بتن انتهایی لوور اجرا میشود.
لوورهای مکعبی
لوورهای مکعبی نیز در ابعاد مختلفی تولید میشوند و ساختار کلی آنها از آلومینیوم است.
لوور آلومینیومی Z شکل
لوور آلومینیومی Z شکل معمولاً از ورق های آلومینیومی با ضخامت های مختلف قابلیت طراحی و تولید را دارد و توسط عملیات برشکاری و خم کاری به اشکال مختلف در می آیند و بیشترین استفاده آنها در پوشانیدن قسمت هایی از نما که نبایستی دیده شوند ، میباشد .
لوورهای آلومینیومی به دو دسته لوور آلومینیومی ثابت و لوور متحرک آلومینیومی تقسیم می شوند: