نوار آب بندی یا گسکت پنجره دوجداره که در محصولات در و پنجره مورد استفاده قرار میگیرد دو نوع می باشد :
- نوار آب بندی EPDM
- نوار آب بندی TPE
نوار آب بندی EPDM مقاومت بالایی در برابر سرما گرما دارد که این نوع نوار به علت آغشته بودن آن به روغنی مخصوص دارای طول عمر بالایی می باشد که در برابر شرایط جوی گرما، سرما، نور خورشید خشک نشده و تغییر حالت نمی دهد.
نوار آب بندی TPE به نسبت قیمت پایین تری دارد و در بیشتر پروفیل ها هنگام ساخت پروفیل به روی آن اکسترود می شود یاد آور میشود که جهت تولید پنجره آلومینیومی از نوار آب بندی مخصوص بسته به نوع پروفیل استفاده میشود .
انواع گسکت پنجره دوجداره
گسکت های مجاز و غیرمجاز
بهترین کیفیت گسکت از لحاظ طول عمر بازگشت پذیری به حالت اولیه و تحمل انواع تنش های جنس EPDM می باشد .
ایراد گسکت های EPDM صرفا از بعد غیرقابل بازیافتی آنهاست.
99 درصد سیستم های آلومینیومی می بایست از گسکت EPDM استفاده نمایند.
گسکت های TPE یا TPV نیز جزو گسکت های مجاز برای آب بندی می باشند.این گسکت ها قابلیت بازیافت داشته و درعین حال امکان تولید دوجزئی هم دارند و به همین دلیل به عنوان گسکت سر خود در پنجره یو پی وی سی کاربرد دارند اما متاسفانه به نام سیستم های TPV استفاده می شوند که جنس آنها PVC می باشد .
گسکت سیلیکونی
گسکت سیلیکونی جزو قدیمی ترین نوع گسکت ها هستندکه مناسب سیستم های پنجره و کرتین وال می باشند و ایراد این نوع گسکت ها عمر کوتاه و قیمت بالای آنهاست اما باید مدنظر داشت که در کنار دریا بهترین نوع گسکت برای تحمل فشار باد و شوری رطوبت موجود می باشند .
گسکت های PVC بدترین نوع گسکت اب بندی هستند وعمرکوتاه دارند و بسته به شرایط جغرافیایی طی یک تا دو سال آسیب می بینند و عموماً ترک برمی دارند چراکه تحمل فشار و تنش حرارتی را ندارند .
گسکت های آلومینیومی
گسکت ها در سیستم های آلومینیومی نقش به سزایی در انتقال حرارت دارند
نکته دوم در انتخاب گسکت هاۍ میزان هم پوشانی گسکت انتخابی است. برای سیستم های آلومینیومی این هم پوشانی ۶ میلیمتر در زمان فشرده شده بازشو برروی فریم است .
در سیستم های آلومینیومی دو نوع گسکت وجود دارد، گسکت هایی که هم نقش آب بندی و هوابندی دو پروفیل نسبت به هم را دارند و اتصال بین دو پروفیل را هم پوشانی می کنند .