آنچه در این مطلب میخوانید :
کاربرد استین گلاس در پنجره
استین گلاس به عنوان یک هنر دستی معرفی می شود و جنبه زیبایی دارد. امروزه در طراحی پنجره دوجداره از شیشه های رنگی خردشده کمک میگیرند.
به گزارش مجله در و پنجره و نما پنجره های شیشه ای رنگی به ویژه شیشه های رنگی قدیمی بدون شک خیره کننده هستند و فضایی فوق العاده ایجاد میکنند اما با شیشه های تک شیشه و فریم هایی که چندین دهه قبل ساخته شده اند از نظر انرژی کارآمد نیستند و هزینه گرمایش و سرمایش را افزایش میدهند گاهی در طراحی پنجره دوجداره از استین گلاس استفاده میشود .
استین گلاس در درب و پنجره دو جداره مانند شیشه های ارسی به عنوان شیشه های دکوراتیو مورد استفاده قرار میگیرند.
استین گلاس و کاربرد ان در پنجره دوجداره
راه حل ساده برای برطرف کردن ناکارآمدی شیشه پنجره، اضافه کردن شیشه دوم به پنجره است. بدون نیاز به اصلاح پنجره یا تعویض قاب اصلی ، با اضافه کردن یک لایه شیشه مشکل حل میشود.
این کار با یک قاب UPVC چوبی یا پروفیل درب و پنجره UPVC که حاوی یک شیشه در داخل آن است انجام میشود. بنابراین شما اکنون شیشه رنگی اصلی را به اضافه شیشه شفاف جدید دارید که به طور مؤثر یک پنجره دوجداره را تشکیل میدهد.
شکاف بین آن یک فضای خالی پر از هوا است و هوا یک عایق طبیعی بین پنجره شیشه ای رنگی بیرونی و پنجره شفاف داخلی است.
جهت بعد دادن به تصاویر طراحی شده در این تکنیک، از شیشه های برجسته اسید شور ، ابزار خورده میتوان استفاده کرد. استین گلاس یک هنر دست میباشد با طراحی نقوش زیبا که شما میتوانید از این طرح ها در پنجره دو جداره خود استفاده نمایید.
در هنر به این مدل شیشه ها، شیشه های رنگی گفته می شود که برای ساخت پنجره های تزئینی و سایر اشیایی که نور از آنها عبور میکند استفاده میشود. به بیان دقیق تمام شیشه های رنگی در حالیکه در حالت مذاب هستند با افزودن اکسیدهای فلزی مختلف رنگ میشوند.
با این وجود، اصطلاح شیشه رنگی عمدتا به شیشه های به کار رفته در ساخت پنجره های تزئینی یا تصویری اشاره دارد. هارمونی های رنگی منحصربه فرد پنجره های رنگی بیشتر برای بهره برداری از ویژگیهای خاص نور عبوری از شیشه و مناسب با بینایی چشم انسان ها است.
فرآیند ساخت شیشه رنگی
«شیشه رنگی» به شیشه ای گفته میشود که در طول فرآیند تولید توسط اکسیدهای فلزی رنگ شده است افزودنی های مختلف رنگ های متفاوتی تولید میکنند که به صنعتگران اجازه میدهد شیشه هایی با رنگ های خاصی را به طور استراتژیک تولید کنند.
به عنوان مثال افزودن اکسیدهای مس به شیشه مذاب شیشه هایی به رنگ های سبز و آبی تولید میکند. پس از خنک شدن شیشه می توان آن را به هم متصل کرد و آثار هنری تزئینی تولید کرد این قطعات را میتوان با مواد مختلفی از جمله سرب، سنگ و ورق مس در جای خود نگه داشت.
از ایام دور از این تکنیک در معماری خود بسیار استفاده میکردند. با نگاهی به ساختار معماری کلیساهای قرن ۶ تا ۱۱ میلادی می توان به وفور این تکینک را مشاهده کرد از تکنیک استین گلاس میتوان در سبک های مختلف معماری استفاده کرد. به عنوان مثال سبک مدرن پست مدرن ، کلاسیک، نئوکلاسیک ، سنتی، مینیمال و یا حتی طرح های رئال و یا هر آنچه که طراح در نظر داشته باشد با این تکنیک قابل اجرا میباشد و باعث میشود تا این متریال ساختمانی لوکس و زیبا کاربرد فراوانی پیدا کند.
دکور تولید شده با این سیستم در بین فضای دوجداره شیشه قرار میگیرد و شما میتوانید از این شیشه ها در درها و پنجره های دوجداره مثل پنجره upvc و آلومینومی استفاده نمایید.
تاریخچه استین گلاس
استین گلاس هنری است غربی که قدمت آن به قرن هفتم میلادی در انگلستان باز میگردد این هنر در دوره رومانسک ( قرن ۶ تا ۱۱ میلادی ) و با پیدایش سبک گوتیک در معماری به یکی از قالب های هنری آن دوران تبدیل شده بود و از آنجاکه سبک گوتیک سبکی مذهبی بود عمده بناهایی که در آن از هنر استین گلاس استفاده میشد کلیساها و مکان های مذهبی بودند.
از قدیمی ترین آثار بجای مانده به شیوه استین گلاس میتوان به پنجره های چوبی کلیسای جامع آکسبورگ واقع در آلمان اشاره نمود که در قرن یازدهم ساخته شده است. تداوم این هنر همچنان در قرن پانزدهم در پنجره های منقوش کلیساهای شارتر فرانسه و کانتربری انگلیس قابل مشاهده میباشد.
در قرن ۱۹ میلادی با پیشرفت مواد اولیه و قابلیت هایی مانند استحکام و ماندگاری توسط لوئیس کامفورت تیفانی هنرمند، نقاش و طراح آمریکایی ، استین گلاس به هنری کاربردی مبدل گردید برای همین نیز این شیشه ها معروف هستند به شیشه های تیفانی
این هنر در ایران شباهت زیادی دارد به شیشه های گره چینی ارسی ، شما میتوانید شیشه های ارسی با گره چینی های خاص را به وفور در معماری ایرانی اسلامی مشاهده نمایید. در واقع شیشه های استین گلاس شباهت بسیار زیادی با هنر گره چینی ایرانیان دارد.